سوال بسیاری از افراد این است که آیا استفاده از کمربند بعد از جراحی دیسک کمر مفید است یا در مواقعی که ستون فقرات مشکل دارد؟ یک متخصص ستون فقرات استفاده از کمربند پزشکی را برای شرایط مختلف تجویز می کند. به عنوان مثال، می توان آن را پس از جراحی دیسک کمر برای ترمیم یا درمان انحنای ستون فقرات تجویز کرد. با این حال می دانیم که استفاده از کمربند طبی به معنای بهبود سلامت ستون فقرات و کاهش کمردرد، ناراحتی و مشکلات است. با کلینیک فیزیوتراپی فانتوم زنجان همراه باشید.
چرا باید بعد از جراحی از کمربند طبی استفاده کرد؟
پس از جراحی دیسک کمر، متخصصان کمربند پزشکی مناسب را برای کمک به بهبود آسیب پس از عمل برای بیمار تجویز می کنند. بیماران نیز با استفاده از این کمربند و رعایت نکاتی نتایج بهتری بعد از جراحی می گیرند و زخم هایشان سریعتر بهبود می یابد.
نکات مهم برای بستن بریس بعد از جراحی
هنگام بستن کمربند بعد از جراحی دیسک کمر باید به نکات زیر توجه کرد:
1- از دیگران کمک بخواهید
بعد از جراحی دیسک، بستن یا برداشتن کمربند طبی به تنهایی کار بسیار دشواری است و به تنهایی نمی توانید این کار را انجام دهید. پس بهتر است برای این کار از یکی از اعضای خانواده کمک بگیرید.
2- با باند طبی بپوشید
در روزهای اول پس از جراحی، زخم باید با گاز و گاز استریل پوشانده شود تا از عفونت جلوگیری شود. برای جلوگیری از تحریک پوست باید از لباس مناسب زیر بانداژ استفاده کرد. لباسی که می پوشید باید ویژگی های زیر را داشته باشد:
سختگیر باشید - آن را تمیز نگه دارید.
جنس 100% پنبه است
طول کمربند را افزایش می دهد
بدون درزهای جانبی
مطمئن شوید که لباس ها بدون چروک و کاملاً باز شده اند.
3- پوست خود را تمیز نگه دارید
معمولاً پس از جراحی دیسک کمر، کمربند را محکم میبندند تا حرکت ستون فقرات محدود شود، بنابراین اگر قرمزی زیر کمربند مشاهده کردید طبیعی است. اما برای جلوگیری از تحریک پوست و تاول های زیر کمربند، باید پوست خود را تمیز نگه دارید. برای جلوگیری از تجمع آلودگی، پوست باید روزانه شسته و تمیز شود.
4- از الکل استفاده کنید
پوست در ناحیه ای که کمربند طبی بیشترین فشار را وارد می کند کشیده می شود استفاده از الکل در این ناحیه از پوست از تحریک و جوش های پوستی جلوگیری می کند
5- از استفاده از لوسیون زیر کمربند خودداری کنید
پوست زیر کمربند طبی را تا حد امکان خشک نگه دارید. زیرا رطوبت زیاد باعث تحریک پوست و ایجاد زخم می شود. بنابراین از استفاده از لوسیون ها و کرم ها روی پوست زیر کمربند طبی بعد از جراحی دیسک خودداری کنید.
6- کمربند طبی را همیشه طبق دستور ببندید
بسته به نوع اسلینگ پس از عمل که متخصص تجویز می کند، دستورالعمل هایی را نیز تجویز می کند که بیمار باید به خوبی از آنها پیروی کند تا بهترین نتیجه را بگیرد.
۷- روی کمربند طبی لباس گشاد بپوشید.
هنگام استفاده از کمربند پس از جراحی، لباس راحت و گشاد باید روی آن پوشیده شود.
مراقبت های بعد از عمل
نکته کلیدی برای بهبود هر چه سریعتر پس از جراحی ستون فقرات و کمر و بازگشت هر چه سریعتر به فعالیت های عادی روزانه، به غیر از استفاده از بریس پس از جراحی، پیروی از دستورالعمل های ارائه شده توسط متخصص است.
مراقبت های بعد از عمل شامل:
درد خود را مدیریت کنید
بسیاری از بهبودی پس از جراحی دیسک و ستون فقرات با استراحت خوب و کافی انجام می شود.
ممکن است فرد بعد از عمل درد شدیدی را احساس کند و تحمل آن بسیار سخت باشد. بنابراین، در طول مدت اقامت فرد در بیمارستان پس از عمل جراحی، پزشک متخصص می تواند یک یا چند دارو را برای کاهش درد تجویز کند. مثلا
1-بی حس کننده های موضعی
این تزریق باعث می شود که بیمار به طور موقت حس خود را در ناحیه جراحی از دست بدهد.
2 - مواد مخدر
این داروها به صورت قرص یا تزریقی هستند و درد را کاهش می دهند
3-داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی
این داروها التهاب را کاهش می دهند و درد را تسکین می دهند. مانند ایبوپروفن، سلکوکسیب و ناپروکسن
4-استفاده از بانداژ بعد از جراحی
پس از جراحی، پزشک متخصص استفاده از کمربندهای طبی را برای حمایت از ستون فقرات تجویز می کند.
5-فیزیوتراپی
فیزیوتراپی پس از جراحی دیسک کمر یا ستون فقرات به بیمار کمک می کند راه برود و بنشیند. فیزیوتراپی در زمانی که فرد هنوز در بیمارستان است به او داده می شود. پس از ترخیص، اکثر بیماران نیازی به فیزیوتراپی منظم ندارند.
6- آموزش راه رفتن ایمن
پس از جراحی، فرد باید ستون فقرات خود را به درستی تراز کند تا بهبودی بهتری داشته باشد. بنابراین خم کردن کمر و چرخاندن کمر جایز نیست.
فیزیوتراپیست ها به بیماران کمک می کنند بعد از جراحی زندگی مستقل را بیاموزند.
7- بازگشت به کار
بعد از جراحی دیسک و ستون فقرات، وظیفه اصلی بیمار استراحت است. بنابراین باید برنامه ریزی کنید که بلافاصله پس از جراحی به محل کار خود بازنگردید. زمان استراحت بعد از کار به ماهیت کار فرد بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر کارش سبک باشد، می تواند پس از دو تا سه هفته استراحت به محل کار خود بازگردد، اما برای کارهای سنگین، ممکن است قبل از بازگشت به محل کار، تقریباً دوازده هفته استراحت کند.
8- از سرگیری فعالیت های بدنی
بلافاصله پس از عمل، متخصص بیمار را تشویق می کند تا برای بهبود هر چه سریعتر راه رفتن را شروع کند و سپس به انجام تمرینات و فعالیت های منظم بپردازد.
لازم به ذکر است که بیمار پس از جراحی در صورت بروز علائم زیر باید با جراح خود تماس بگیرد:
علائم عفونت
خونریزی مداوم و زیاد از زخم.
درد شدیدی که با دارو کنترل نمی شود
افتادن در حین راه رفتن
علائم جدید مرتبط با فشار عصبی (ضعف، مشکل در ادرار کردن، بی حسی، درد در بازو یا پا)